Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe beurs interieurtextiel: Hometex Amsterdam

In september is de eerste editie van Hometex Amsterdam, een beurs voor interieurtextiel. Hoewel bewust is gekozen voor Amsterdam streeft de beursorganisatie naar een internationaal karakter.

De beursorganisatie ziet potentiële exposanten bij bedrijven die zich bezig houden met gordijnen, bedtextiel, badtextiel, karpetten, wandbekleding, meubelstoffen, zonwering, alsmede design, technologie en ‘contract’. Als mogelijke bezoekers wordt gemikt op fabrikanten, importeurs, exporteurs, groothandelaren en distributeurs, designers en inkopers bij warenhuizen, ketens en de specialistische detailhandel.

Grote ambities
De keuze voor Amsterdam komt voort uit het gegeven dat Nederland gekend is vanwege de positie die het heeft in ‘textiel’ en ‘design’ en bovendien staat Nederland bekend om haar handelsgeest, aldus de beursorganisatie. Deze heeft grootste plannen. ‘Hometex Amsterdam heeft de ambitie en de potentie om in Europa een van de kwalitatief beste beurzen te worden op het gebied van huistextiel, interieur & design. Het doel is om een platform te vormen in Nederland voor alle schakels binnen de huistextielbranche en handel te stimuleren tussen de verschillende schakels wereldwijd’, aldus een wervende mail die wordt toegestuurd aan prospects.

Internationale organisatie
De beurs vindt plaats in de RAI in Amsterdam. Organisator is de Pyramids Fair Group, een in Istanbul gevestigde organisatie die volgens eigen opgaaf in meer dan vijftig landen actief is. De Pyramids Fair Group is een zusterbedrijf van de Cairo gevestigde Pyramids International, de grootste beursorganisator in het Midden Oosten en Noord-Afrika, zo valt op de site te lezen.
Voor Hometex Amsterdam hebben reeds 121 exposanten ‘een beursruimte geboekt of een optie genomen op een stand’. De beurs vindt plaats van 21 t/m 23 september.

Meer informatie: www.hometexamsterdam.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten