Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe concept store Flamant buiten stadscentrum

Flamant opent een nieuwe conceptstore iets ten zuiden van Brussel. Daarmee breekt het bedrijf met de traditie om zich te vestigen in een historisch pand in de binnenstad.

De keus om de conceptstore te vestigen buiten het centrum van de stad is pragmatisch; daar is het goedkoper en je hebt meer vierkante meters. Bovendien is het makkelijk bereikbaar en je kunt er parkeren. Normaal gesproken kiest Flamant juist voor een binnenstad met een historisch pand dat vaak zoveel mogelijk in stijl blijft. Het gevolg is geen standaard winkel, maar een pand waar diverse kamers compleet zijn ingericht. De nieuwe conceptstore in Sint-Genesius-Rode mag dan modern van buiten zijn, binnen heeft het de kenmerkende Flamant sfeer.

Breed assortiment
Het Belgische Flamant is enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse Rivièra Maison hoewel de stijl van Flamant wat meer klassiek is met een vleugje country. Eind jaren 70 begonnen met antieke meubelen en woonaccessoires is Flamant uitgegroeid tot een merk. Het assortiment omvat meubelen, verlichting, textiel, veel accessoires, behang en verf, alles in een herkenbare stijl. Van de crisis heeft het bedrijf weinig last en ieder jaar komen er winkels bij. In België zijn er 9 winkels, in Frankrijk 3, een tweetal in Duitsland en een in Italië. In Nederland zijn er vestigingen in Hulst, Den Haag, Laren, Schoorl en Den Bosch.

Internationale groei
De groei zit vooral in uitbreidingen buiten Europa. Zo zijn er vestigingen in Brazilië en Marokko. Ook in Istanbul, St Petersburg en Kiev is Flamant aanwezig. Voor dit jaar wordt verdere expansie verwacht. De totale omzet bedroeg vorig jaar 35 miljoen euro. Totaal werken er zo’n 300 mensen. Naast directe levering aan de consument is Flamant actief op de projectmarkt. Ook is er een uitgebreide webshop.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten