Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe eigenaar voor Neckermann Benelux

Postorderbedrijf Neckermann Benelux is overgenomen door investeringsmaatschappij Axivate Capital. Deze wil van Neckermann.com één van de grootste online spelers in de Benelux maken. 

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel van Neckermann Benelux hoewel in november bekend werd dat het bedrijf 172 banen zou gaan schrappen in Nederland. De 32 werknemers in België kunnen blijven zitten. Neckermann gaat zich nu richten op de herpositionering en wil het bedrijf verder uitbouwen. Neckermann Benelux opereert onder de naam neckermann.com met meer dan 150.000 artikelen in productcategorieën als mode, wonen, slapen, elektro, huishoudapparatuur, beauty en sport & vrije tijd.

Investering in online marketing
Er was vorig jaar enige onduidelijkheid rond de Beneluxafdeling van Neckermann omdat de Duitse tak, Neckermann.de, in november failliet ging. Neckermann Benelux was echter zelfstandig en had alleen te maken met het Duitse bedrijf inzake de productie van de eigen modemerken en de productie van de printcatalogi. Het modeassortiment gaat Neckermann.com nu zelf opbouwen. De eerdere investeringen in printcatalogi worden vrijgemaakt en gedeeltelijk in nieuwe media en online marketingkanalen geïnvesteerd.

Axivate Capital
De nieuwe eigenaar, Axivate Capital, heeft ook aandelen in reisorganisatie Corendon, onderzoeksbureau Tevreden.nl en de nieuwssite Nieuws.nl. Andreas Ezinga, partner bij Axivate Capital, is nu algemeen directeur bij Neckermann.com.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten