Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe interieurproducten massaal aangeboden op Marktplaats

Via Marktplaats worden veel nieuwe meubels aangeboden. Webshops, winkeliers, projectinrichters en outlets maken massaal gebruik van het platform dat ooit begon als webwinkel voor tweedehands producten van particulieren.

Marktplaats is al lang niet meer de plek waar particulieren aan andere particulieren hun tweedehands spullen proberen te verkopen. Ook nieuwe producten worden via Marktplaats aangeboden, vaak door bedrijven die dat voorheen op andere manieren deden. Grote pure webshops (zoals Westwing), talloze buitenlandse webshops, gewone winkeliers met een fysieke winkel, projectinrichters, outlets, rijp en groen biedt nieuwe meubels aan. Uit onderzoek van InSites Consulting blijkt dat de categorie ‘producten voor in-en-om-het-huis’
op Marktplaats de categorie is waar bezoekers het meest open staan voor nieuwe producten. Het gaat hier om doe-het-zelf producten, producten voor verbouw, interieurproducten en tuin- en terrasproducten.

Ook mobiel snuffelen
Ruim 32% van de mensen die zoekt in de categorie producten voor in-en-om-het-huis is bewust op zoek naar nieuwe spullen. Een bijna evenzo groot percentage gaat zelfs daadwerkelijk over tot de aankoop van een nieuw product, aldus het onderzoek. Ook het gedrag van mensen die mobiel snuffelen op Marktplaats is onderzocht en daaruit blijkt dat de grootste groep (21%) op zoek was naar nieuwe producten voor het huis en de inrichting daarvan.
Ook in breder verband blijkt dat meer en meer op Marktplaats gezocht wordt naar nieuwe producten. Van de bezoekers die in de eerste instantie zoeken naar tweedehands spullen, heeft 20% wel eens een nieuw product gekocht.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten