Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe koeiensoort: de Mondriaan koe

Arteaux Art & Design springt in op het 100 jarig bestaan van De Stijl en introduceert een paar Mondriaan look a like beesten: een koe, een hond en een giraf.Nu een paar oud-Hollandse koeienrassen als de Blaarkop en Lakenvelder dreigen te verdwijnen vanwege mestmaatregelen komt er ook een nieuw ras op de markt: de Mondriaan koe. Deze geeft weliswaar geen melk, is 20 cm hoog en van kunststof, maar de tekening is onmiskenbaar Hollands met de op Mondriaan geïnspireerde zwarte lijnen en kleurvlakken. De kunstkoe is een model uit de al langer bestaande CowParade waarbij koeien door kunstenaars worden beschilderd.

De Stijl
De koe van Arteaux Art & Design is een gevolg van de viering van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl waarin Piet Mondriaan de bekendste representant is. Naast de koe heeft Arteaux een tweetal honden en een tweetal giraffen in de aanbieding, compleet in Mondriaan stijl.

Distributie
Arteaux Art & Design is een galerie annex groothandel in Maastricht die zegt ‘betaalbare kunst- en design objecten’ te leveren. Het assortiment omvat sculpturen, beelden, schilderijen en prints. Verkoop vindt plaats via de webshop, museumshops en een aantal winkels.

Andere inhakers op het 100 jarig bestaan van De Stijl vindt u hier en hier.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten