Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe meubelbeurs in de maak: Dutch Furniture Fair

Branchevereniging CBM is bezig om een nieuwe meubelbeurs van de grond te tillen, de Dutch Furniture Fair. Deze wordt tegelijkertijd gehouden met de najaarsbeurs in De Woonindustrie in Nieuwegein en beide beurzen worden fysiek aan elkaar gelinkt.

Organisator CBM (branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie) zegt minimaal 16 deelnemers nodig te hebben om de beurs te laten doorgaan. De CBM-leden BKS, De Linde, Kessels, Kuperus en Voshaar hebben reeds ingeschreven, c.q. een optie genomen voor deelname. Op 15 mei wordt de beslissing genomen of er voldoende deelnemers zijn om de beurs ‘gewicht en uitstraling’ te geven, zo meldt woordvoerder Herman Jurrius namens de CBM. Hij hoopt dat de beurs ´een opmaat zal zijn voor een centrale Nederlandse beurs´. De gekozen beursnaam duidt daar al op: Dutch Furniture Fair. De beurs wordt gehouden van 11 t/m 15 september.

Samenwerking
Als locatie voor de nieuwe beurs is gekozen voor De Beursfabriek in Nieuwegein, de nieuwe naam voor de Home Boxx die vroeger aan het Home Trade Center (HTC) vastzat via een overdekte corridor. Het HTC werd in 2014 omgedoopt tot De Woonindustrie, maar is nog steeds via deze corridor verbonden aan de Home Boxx die nu dus De Beursfabriek heet. Deze verbinding zal in september de schakel zijn tussen de twee beurzen want beide worden op hetzelfde tijdstip gehouden met identieke openingstijden. De CBM had ook onderdak kunnen vinden in De Woonindustrie, maar wil ´een eigen identiteit uitstralen´ en kiest daarom voor een fysiek separate locatie, aldus Jurrius.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten