Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe meubelbeurs in Nederland

Medio mei 2013 komt er in de Jaarbeurs in Utrecht een meubelbeurs die internationale allure moet krijgen. De beurs is mede het gevolg van de onvrede die heerst over de versnippering van het aantal (meubel)beurzen in Nederland.

‘We hebben via internet een enquête gehouden onder fabrikanten en winkeliers en gesprekken gevoerd met fabrikanten in Nederland en België. Dat heeft veel positieve reacties opgeleverd’, zo laat Esther Volkerijck weten. Zij is een van de initiatiefnemers van MBU 2013, zoals de nieuwe beurs gaat heten en die moet gaan plaatsvinden op 12, 13 en 14 mei 2013. Belangrijke achtergrond is de veelgehoorde klacht dat het in Nederland ontbreekt aan ‘één nationale meubelbeurs’ en daar lijkt nu dus verandering te komen.

Internationaal meubelplatform
Volkerijck is werkneemster bij meubelzaak New Style in Cruquius en sterk in organiseren, zoals ze zelf zegt. Mede-organisatoren zijn haar baas Hans Blom en Pieter Mak, meubelagent en onder meer oud-voorzitter van Meubelhart Beusichem, de beurs in het Betuwse dorp Beusichem. Alledrie beamen dat de versnippering van de beurzen in Nederland plus de huisshows leidt tot een teruglopend bezoekersaantal en dat het ‘juist in economisch moeilijke tijden belangrijk is om ons te centraliseren’, aldus een toelichtend persbericht. ‘Doel is het uitgroeien tot een toonaangevend internationaal meubelplatform voor de Benelux en de detailhandel.’

Inschrijving
Als locatie is gekozen voor de Jaarbeurs in Utrecht. Mei is volgens de organisatoren een goed moment omdat het tussen februari en de zomer rustig is qua beurzen en omdat de collecties dan in september uitgeleverd kunnen worden.
Medio september zullen inschrijfformulieren worden verzonden aan aspirant-exposanten waarbij gemikt wordt op Nederland, België en Duitsland. In november, of iets eerder, zal er een site gereed zijn.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten