Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe meubels zorgen in 2014 voor een betere gezondheid

Deze donkere dagen is bankhangen een populaire bezigheid. ‘Actief zitten’ is echter beter voor bijna alles: voor de gezondheid, de economie en de spermaproductie. De trend voor 2014 is daarom: loungebanken eruit, harde banken erin.

Het wild is naar binnengewerkt, de puree was prima en de truffels heerlijk. De restanten van de kerststol doen het nog prima bij de koffie en de ijstaart wordt dit weekend soldaat gemaakt. Op naar de oliebollen.
In deze dagen lijkt menig Nederlander zich vet te mesten voor de winterslaap en lekker op de bank hangen is momenteel een wijdverspreid tijdverdrijf. Misschien dat er nog een ritje naar de meubelboulevard in zit om daar op wat banken te ploffen, maar echt calorieverstokend werkt dat niet.

Minder sperma
Ondertussen blijven de folders binnenkomen van lokale meubelzaken met loungebanken en relaxfauteuils. Daarbij foto’s van mensen die even een momentje voor zichzelf hebben en dat is zeker in deze dagen van nietsdoen toch wel heel aanlokkelijk. Terwijl ik juist las dat bankhangen de toekomst van de mensheid bedreigt. Dat las ik op een eerder dit jaar verschenen blog. Daarin wordt verslag gedaan van een onderzoek en daaruit blijkt dat mannen die meer dan 20 uur tv per week kijken 44% minder sperma hebben dan mannen die geen tv kijken. Bewegen is daarentegen juist goed voor het zaad. Mannen die vijftien uur per week gematigd tot intensief sporten hebben 73% meer zaadcellen dan mannen die minder dan vijf uur per week sporten.

Hangliggen
Kijk, dat zijn onderzoeksresultaten waar je wat mee kan. Uit ander onderzoek blijkt dat sporten ook goed is voor de hersenen. Het brein prikkelen is ook goed voor de hersens en al wandelend een sudoku maken is dus heel erg gezond.  Genieten van een interessante documentaire op tv is misschien beter dan gapend naar Andre Rieu zitten kijken. Of hangliggend Andre van Duin consumeren. Aan meubelfabrikanten zal het niet liggen, want die maken zitmeubelen waar je beter op kunt hangen dan gewoon rechtop kunt zitten.

Vervetting en verdomming
Als ik de folders uit mijn brievenbus moet geloven zijn er bijna alleen nog maar loungebanken, relaxfauteuils en zitzakken. Daarmee maken meubelfabrikanten gezondheidondermijnende producten en werken winkeliers mee aan de vervetting, verveling en verdomming van miljoenen landgenoten. Tegelijkertijd weten wij nu dat door de bankhangcultuur de spermaproductie massaal terugloopt, dus wat is er nog over van Nederland over pakweg 50 jaar?

Belasting op loungebanken
Daarom moeten meubelfabrikanten het roer massaal omgooien en harde banken gaan produceren waarin je alleen kunt zitten. En rechtop. Relaxfauteuils zijn prima, maar geen knoppen of hendels die de stand kunnen bepalen, alles moet handmatig. Sta-op fauteuils mogen niet meer elektrisch (kost ook teveel stroom) en bejaarden moeten aan de sta-op gymnastiek om zo het lichaam te activeren. Een massagefunctie kan en mag, maar maximaal 5 minuten. Want langer stimuleert luiheid in plaats van de spieren. Er komt een extra heffing op loungebanken en kopers daarvan krijgen automatisch een hogere zorgpremie. Matrassen worden harder waardoor mensen vaker moeten wentelen omdat zij anders verstijven tijdens de slaap. Dat zorgt voor activering van het lichaam, meer beweging en dus betere gezondheid.

Economische opleving
Op lange termijn gaat dit positieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid, op korte termijn voor een ongekende verkoop van meubelen. Het gezeur over ‘meer beleving in de winkel’ zal verstommen omdat de drommen mensen die de nieuwe meubelen gaan kopen voor genoeg reuring zullen zorgen. Doordat het ‘actieve zitten’ al snel op sport gaat lijken, schiet de spermaproductie omhoog, komen er meer kinderen en wordt de vergrijzing door de bevolking zelf teniet gedaan.
Deze gedachte wil ik u allen graag meegeven voor het nieuwe jaar.

Aribert Guiking


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten