Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe online meubelwinkel uit Engeland: Made.com

De uit Engeland afkomstige online meubelzaak Made.com betreedt de Nederlandse markt. De online speler biedt een breed assortiment met als kenmerk ‘hip en jong’.

Made.com biedt een breed assortiment: banken, stoelen, kasten, tafels, bedden, verlichting, accessoires, karpetten en tuinmeubelen. Het assortiment is duidelijk gericht op een jonge doelgroep die designminded is. Volgens Made.com komen de meubels ‘rechtstreeks van de maker’ en een paar ontwerpers worden op de site belicht om dit te illustreren. De etailer wil zich profileren met kwaliteit, design en ‘eerlijke prijzen’.

Betaalbare prijzen
Op de site wordt uitgelegd waarom Made.com zulke lage prijzen hanteert. ‘Wij vinden dat winkels en dure designmerken klanten oneerlijk behandelen. Met alle tussenstappen in het productieproces betaal je vaak onnodig veel geld. Wij willen je dit deel besparen en bieden origineel design aan voor betaalbare prijzen.’ Het bedrijf zegt tot 70% goedkoper te kunnen leveren. Collecties worden snel gewisseld en het is niet duidelijk of nabestellingen gedaan kunnen worden want van bijvoorbeeld de Axis collectie is (nu al?) vrijwel alles uitverkocht. De levertijd is twee tot drie weken, kleine producten ‘normaal gesproken’ binnen ten dagen.

Internationale uitrol
Made.com richt zich duidelijk op een jonge doelgroep en laat dat zien op de site. Die is strak met goede foto’s (ook van details) en weinig tekst; kijken, klikken kopen. Het bedrijf werd in 2010 in Engeland opgericht en is ook actief in Frankrijk en Italië. Nu dus ook in Nederland. In Engeland heeft Made.com sinds kort ook een fysieke showroom waar bezoekers met een tablet in de hand kunnen rondlopen en hiermee informatie kunnen opvragen over de tenstoongestelde producten. Ook is Made het eigen sociale netwerk Unboxed gestart waar mensen hun ideeen kunnen uitwisselen en foto's kunnen plaatsen. 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten