Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe textielbeurs als tegenhanger van Intirio

Van 11 t/m 13 maart wordt in Amsterdam voor de eerste keer de Netherlands Textile & Accessories Fair gehouden. De beurs is bedoeld voor leveranciers van interieurstoffen en zal een soort Nederlandse tegenhanger moeten worden van de Belgische beurs Intirio.

De beurs wordt georganiseerd door Pyramids Group Fair, een in Istanbul gevestigde organisatie die al jaren (vak)beurzen organiseert in Turkije en omliggende landen. Een van hun specialisaties is textiel waarbij het gaat om zowel huishoudtextiel, interieurtextiel als mode. Volgens de beursorganisatie is er in Nederland behoefte aan een beurs voor (met name) interieurtextiel en daarvoor is Amsterdam de beste plek. ‘Nederlanders gaan naar de Heimtextil of Intirio. Of ze gaan helemaal niet. Daarom willen wij het textiel ‘terughalen’ naar Nederland’, zegt Jaklin Kuran, sales manager van de beurs.

Bezoekersgroepen
Dit jaar wordt gezien als een startpunt en vindt de beurs plaats in de slipstream van bovengenoemde beurzen. Volgend jaar is de beurs in september en naar verwachting zal dat de vaste maand worden voor de jaarlijks te houden beurs. Volgens Kuran gaat de beurs voor 15% om fashion en voor 85% om woontextiel en ‘accessoires’. Potentiële exposanten zijn leveranciers van gordijn- en meubelstoffen, bedtextiel, kunstleer, denim, garens en ‘accessoires’ voor garenindustrie en aanverwante producten. Bezoekers zijn winkeliers, designers, inkopers, groothandelaren, agenten, productmanagers, importeurs en exporteurs.

Internationale deelname
Volgens salesmanager Kuran gaat het niet alleen om exposanten uit Nederland en omliggende landen, maar zijn er ook bedrijven uit China, India en Pakistan aanwezig. Stands zijn beschikbaar vanaf 12 m2 en voor Nederlandse deelnemers geldt een speciaal tarief. Een van de supporters van de beurs is brancheorganisatie Modint. De beurs wordt gehouden in de RAI.

Meer informatie: www.fashiontexnetherlands.com
Informatie verkrijgbaar bij Jaklin Kuran, jaklinkuran@pyramidsfair.eu of sales@pyramidsfair.eu
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten