Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Opening voetbalveld op dak van parkeergarage Ikea in Utrecht

Aanstaande zaterdag neemt voetbalclub Faja Lobi KDS uit Utrecht een bijzonder sportcomplex in gebruik. De velden liggen op het dak van de nieuwe parkeergarage van Ikea.

Op het dak liggen twee kunstgrasvelden en een sportaccommodatie. Onder het dak ligt een nieuwe parkeergarage met ruimte voor 1300 parkeerplaatsen waardoor er nu totaal 1900 parkeerplaatsen zijn. De parkeergarage is onderdeel van een grotere uitbreiding van Ikea Utrecht. Om dit te realiseren moest er een nieuw onderkomen worden gezocht voor de aangrenzende voetbalclub Faja Lobi KDS. Ikea tilde het denken in slimme oplossingen letterlijk naar een hoger niveau door het dak van de nieuwe parkeergarage als alternatief aan te dragen. De voetbalclub heeft nu een nieuw sportcomplex en Ikea kan uitbreiden van 18.000 m2 naar 40.000 m2.

Uitbreiding op alle fronten
Een deel van die uitbreiding is nu gerealiseerd, een deel volgt nog. Zo is er een nieuwe in- en uitgang en wordt nu begonnen met de bouw van een nieuwe showroom en markethall. De verbouwing van een deel van zelfbedieningsmagazijn, dat volledig inpandig zal zijn, wordt in juli 2014 afgerond. In december 2014 moet de verbouwing van de bestaande showroom afgerond zijn. Ook de verbouwing van de bistro, de Swedish Foodmarket, het restaurant en het kantoor van het woonwarenhuis moeten eind volgend jaar klaar zijn.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten