Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname DGN retail door Euretco bijna rond

De overname van DGNretail door Euretco lijkt bijna rond, na lange besprekingen. Ondertussen stappen diverse DGN-leden over naar concurrent Formido.

Ruim 90% van de certificaathouders van DGN retail zijn inmiddels voor overname. Tot DGN retail behoren de franchiseformules Hubo, Multimate en Fixet. Euretco wilde bij overname afdingen dat alle formules zouden opgaan in Hubo, maar dat gaat (voorlopig) niet door. De formule Multimate blijft gehandhaafd. De overname van de DGN-formules is min of meer gedwongen omdat onder de paraplu van retailorganisatie Euretco (vanwege haar grootte) er meer kans is om in de toekomst de harde concurrentie te kunnen volhouden. Al bijna anderhalf jaar wordt gepraat over de overname door Euretco.

Overstappers
Ondertussen worden de Fixet bouwmarkten in ‘s-Heerenberg en Ulft omgebouwd tot een vestiging van Formido, een concurrent. Al eerder stapte een Fixet-ondernemer uit Emmer-Compascuum over naar Formido. De afgelopen paar jaar werden een viertal winkels van Multimate omgebouwd tot Formido dat inmiddels tachtig vestigingen heeft. Formido behoort samen met Praxis en de Belgische bouwmarkten Brico en Brico Plan-It tot de Maxeda Groep.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten