Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Badkamertrends

Een steriele witte badkamer is passé en een standaardinrichting is helemaal uit den boze. Althans, dat wordt duidelijk op de ISH in Frankfurt, de beurs waar de badkamertrends voor de toekomst zijn te bewonderen.



Morgen begint in Frankfurt de ISH, beurs voor sanitair, verwarming en klimaattechniek. Een belangrijk onderdeel daarvan is het laten zien van producten die nu op de markt (gaan) komen. Naast functionaliteit is ook de vormgeving en kleur hierbij een belangrijk thema want iedereen wil op zijn ‘eigen’ toilet zitten, een douche van eigen voorkeur bezitten en het geheel moet leiden tot een ‘gepersonaliseerde’ badkamer, zo laat de beursorganisatie weten.



Vooral geen standaardproducten
Om antwoord te geven op de vragen ‘wat is typisch individueel’ en ‘welke typen individuele badkamers zijn er’ zijn er een aantal trends gesignaleerd en geformuleerd. Steekwoorden daarbij zijn individualisering, personalisering, customizing en standaardisatie. Dat laatste is een soort taboewoord want standaardtoiletpotten, baden, douches en wastafels zijn nu net níet wat de consument wil, zo stellen de ISH-organisatoren.



Achttal trends
Voeg bij die individuele voorkeuren bredere trends als digitalisering, demografische ontwikkelingen en milieubewustzijn - allemaal ontwikkelingen die invloed hebben op de manier waarop mensen hun badkamer gebruiken - en je komt tot een aantal mogelijkheden. Hieruit destilleerde de beursorganisatie een achttal trends die in foto’s werden gevat en deels ook te zien zullen zijn op de beurs. Het is een combinatie van concrete producten, vermengd met toekomstige ontwikkelingen en abstracte ideeën.
Hierbij een paar voorbeelden, zonder commentaar.

Meer informatie: www.ish.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten