Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Light + Building legt focus op koppelingen

De beurs Light + Building biedt meer dan alleen allerlei soorten verlichting. Het aan elkaar koppelen van systemen en gebouwen staat centraal tijdens de megabeurs in Frankfurt.

Vanaf 13 maart wordt in Frankfurt Light + Building gehouden. Zoals de naam aangeeft, gaat het om meer dan licht alleen; Light + Building is een beurs waar het vooral gaat om het gebruik van licht, de effecten daarvan en hoe ‘licht’ aan van alles gekoppeld kan worden. Niet voor niets is het centrale thema van de beurs vervat in drie woorden: digitaal-individueel-gekoppeld. Achter het licht zit veel techniek waarbij je vooral moet denken aan verlichting van grote gebouwen. Dat zijn energievreters en door allerlei slimme koppelingen kan er optimaal rendement worden behaald. Optimaal rendement van de lichtbronnen, van de gedane investeringen en vooral optimaal rendement door technische koppelingen. Denk naast verlichting aan verwarming, toegangscontrole, klimaatregulering, energie-efficiëntie en veiligheidscontrole.

TrendsEen deel van de beurs is interessant voor mensen die professioneel werken met decoratieve verlichting. Dat zijn met name de hallen 5.1 (modern en design) en 6.1 (klassiek-decoratief). In deze twee hallen worden in het Trend Forum de trends voor de toekomst getoond. Daarbij worden verschillende woonscenario’s getoond met daarbij een selectie van producten die op de beurs te zien zullen zijn. Een paar maal per dag kan de bezoeker hier een rondleiding krijgen waarbij tekst en uitleg wordt gegeven.
In hal 5.0 vindt de bezoeker buitenverlichting. Wie meer projectmatig is geïnteresseerd, kan terecht in de hallen 1.1, 1.2 en 4.2. Jonge designers zijn te vinden in hal 1.1 en verspreid over de beurs zijn er talloze speciale ‘events’.

Techniek in de huiskamer
Hoewel een behoorlijk deel van de beurs gericht is op techniek en grote gebouwen, is er ook gerichte aandacht voor de menselijke factor in relatie tot licht. Denk daarbij aan het belang van lichtkleur, het kunnen dimmen en de uitwerking van licht op het prestatievermogen van mensen en de relatie tussen licht en slaapgedrag. Inmiddels is de techniek op huiselijke schaal de privéwoningen binnengedrongen, denk aan apps die niet alleen het licht kunnen aansturen, maar ook de tv, verwarming, gordijnen, zonwering, garagedeur en dergelijke. 
Opmerkelijk: tijdens de vorige editie van de beurs in 2014 kwam het begrip ledverlichting nog behoorlijk naar voren, maar nu is daar geen sprake meer van. Dat wil zeggen: ledverlichting is de norm en hoeft dus als zodanig niet meer apart worden vernoemd.

Grote beurs
Totaal beslaat de beurs 18 hallen en 22 halniveaus. Er zijn ongeveer 2500 exposanten en de beursorganisatie verwacht zo’n 210.000 bezoekers. Daaronder zitten naar verwachting behoorlijk wat Nederlanders. Enige voorbereiding op de beurs is een aanrader vanwege de enorme oppervlakte. Zelfs op het buitenterrein staan tenten om exposanten onderdak te verschaffen.

Meer informatie: www.light-building.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten