Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kvadrat verwerft meerderheidsaandeel in Febrik

Het Deense textielmerk Kvadrat heeft zich ingekocht in textielontwikkelaar en producent Febrik. Hiermee versterkt Kvadrat haar positie als aanbieder van gebreid textiel.

'Wij verheugen ons erop om Febrik te helpen een globale speler te worden op de markt voor gebreid textiel. Wij zijn zeer onder de indruk van hun capaciteiten', aldus Anders Byriel, topman van Kvadrat. Hoe groot het aandeel is van Kvadrat in de Tilburgse onderneming Fabrik is niet bekend, maar het gaat om een meerderheidsaandeel. Kvadrat breidt met de gedeeltelijke overname van Febrik haar portfolio in het hogere segment verder uit. Eind maart werd het Duitse stoffenmerk Sahco overgenomen nadat het failliet was gegaan.

Gebreide en strech stoffen
Febrik startte in 2008 als Innofa Stretch Textiles en veranderde de naam in 2014 in Febrik. Het bedrijf is gespecialiseerd in gebreide en stretch stoffen en is sterk innovatief gericht. Kleine series, bijzondere '3D stoffen' en een expliciet gebruik van kleuren zijn kenmerkend. Febrik richt zich op de top van de markt en werkt vaak diret samen designers en merken. Zo zijn (meubel)stoffen van Febrik onder meer te vinden bij Moroso, Vitra en Ligne Roset.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten