Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Verkleurend egalisatiemiddel denkt mee

Het Uzin NC 111 BiColor egalisatiemiddel 'denkt mee' met de aanbrenger van het middel; het verkleurt langzaam van groen naar zalmroze. Bij die kleur is de egalisatie voldoende gedroogd.

Bij het leggen van vloerbedekking is het belangrijk dat de egalisatie voldoende gedroogd is. Met het nieuwe egalisatiemiddel dat Uzin Utz op de markt brengt is het altijd duidelijk of de vloer legklaar is, ongeacht de klimatologische omstandigheden ter plaatse. Bij het opbrengen is het middel groen waarna het langzaam verkleurt naar zalmroze, gemiddeld in acht tot tien uur. Een aparte vochtmeting is niet nodig, de kleur geeft aan wanneer de laag droog is voor verdere verwerking.

Van groen naar roze naar groen naar roze
De kleurverandering van het egalisatiemiddel heeft ook als voordeel dat in één oogopslag is te zien of de daarna aangebrachte lijm goed is verdeeld. Want deze zorgt ervoor dat de egalisatie weer van kleur verandert van zalmroze naar een groenige tint. 'Dankzij de volledige kleurverandering van het oppervlak kan de verwerker direct zien of hij kan beginnen met het plaatsen van de bedekking', aldus Uzin Utz. Dit biedt extra veiligheid bij het leggen van elastische en textiele vloerbedekking.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten