Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzet detailhandel 14% hoger in eerste kwartaal

De detailhandel boekte in het eerste kwartaal 14% meer omzet dan in de eerst drie maanden van 2021, zo meldt het CBS.. De stevige groei komt vooral doordat in dezelfde periode vorig jaar sprake was van een lockdown.

 


De non-foodsector boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzetstijging van 44% ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Toen nam de omzet juist flink af omdat vanwege een lockdown veel non-foodwinkels de deuren tijdelijk moesten sluiten. Ook vergeleken met de eerste kwartalen van eerdere jaren was de omzet begin 2022 hoog. Absolute koploper in het eerste kwartaal is de kledingbranche die een omzetstijging van 91,% noteerde. Ook schoenenzaken deden goede zaken met een omzetstijging van 66,8%.

Stevige plus voor woonwinkels
Meubelzaken en woninginrichters boekten een plus van 37% en doe-het-zelf zaken, keukenzakenen vloerenwinkels noteerden een omzetstijging van ruim 28%. Supermarkten, die tijdens de lockdown open bleven omdat zij tot 'essentiele' winkels behoren, kregen te maken met een omzetdaling van 1,6%. Speciaalzaken, zoals slagerijen en kaaswinkels, hadden daar geen last en behaalden een 5% hogere omzet.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten