Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzet detailhandel 5% hoger in februari ten opzichte van 2019

De detailhandel noteerde in februari 5% meer omzet dan in februari 2019. Drogisterijen, winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens, meubelen en woninginrichting kenden de hoogste omzetstijgingen.
 


Je zou het misschien niet verwachten gezien de razendsnelle ontwikkelingen die de verspreiding van het coronavirus met zich meebrengt, maar in februari hadden de meeste winkeliers nog een relatief goede omzet, met uitzondering van schoenen- en modezaken. In februari was de totale omzet in de detailhandel 5% hoger dan in februari 2019, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Koplopers waren winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren met een stijging van 11,2%, drogisterijen (9,9%) en winkels in meubelen en woninginrichting (8,6%). Een zelfde stijgingspercentage noteerden winkels in recreatie-artikelen. Schoenen- en modezaken noteerden een omzetdaling.

Online omzet
De online omzet in de retail was in februari 17% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Pure webwinkels lieten een 15,8% hogere omzet zien, winkels die zowel online als offline actief zijn deden het iets beter met gemiddeld 18,8% meer omzet ten opzichte van 2019.

Cijfers en corona
Het CBS benadrukt dat de gebeurtenissen rondom het coronavirus 'nog niet volledig zichtbaar' zijn in de cijfers van februari. 'Wel werd in de laatste week van de maand al opvallend meer dan gewoonlijk verkocht in diverse branches', zo merken de cijferaars van het CBS op.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten