Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzet detailhandel blijft groeien

De Nederlandse detailhandel boekte in juli 4,5% meer omzet dan in dezelfde maand vorig jaar. Winkels in meubels en huishoudartikelen groeiden het sterkt met een stijging van 9,4%.



De detailhandel boekt al sinds maart 2016 iedere maand omzetgroei, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Afgelopen juli was dat niet anders en was er 4,5% meer omzet dan een jaar geleden. Winkels in non-food droegen het meest bij aan de groei met een omzetstijging van gemiddeld 4,3%. Winkels in meubels en huishoudartikelen deden het met afstand het best en scoorden een plus van 9,4%. Ook winkels in, keukens, vloeren en doe-het-zelf artikelen zagen hun omzet behoorlijk stijgen.

Plus voor winkels in consumentenelektronica
Winkels die consumentenelektronica verkopen een andere kant zien. Daar zakten de omzetten dit jaar vrijwel iedere maand ten opzichte van een jaar geleden. Afgelopen juli veranderde dat en boekten ze voor het eerst sinds februari weer een omzetgroei. Winkels in mode en schoenen hebben het zwaar; ze zagen hun omzet in juli dalen met respectievelijk 1% en 1,7%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten