Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzet detailhandel groeit bijna 10% in juli

Juli was wat betreft omzet een goede maand voor de detailhandel. Winkels in meubelen en woninginrichting en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren boekten de hoogste omzetstijgingen, aldus het CBS.
 


De detailhandel boekte in juli 9,7% meer omzet dan in juli 2019, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is de op een na grootste groei sinds het begin van de publicatie van koopdaggecorrigeerde cijfers in 2005. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

Sterke omzetgroei woonwinkels
De cijfers verschillen per branche. Kledingzaken en winkels in schoenen en lederwaren boekten wederom een omzetverlies, hoewel het een stuk minder was dan in de voorgaande maanden. Winkels in meubels en woninginrichting behaalden in juli 22,5% meer omzet dan in juli 2019. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren deden het met een omzetstijging van 20,7% ook bepaald niet slecht en de laatste zes maanden is hun omzet continue met dubbele cijfers gegroeid.

Online sterkste groei
De online omzetten blijven stijgen, versterkt door de coronacrisis. De online omzet in de detailhandel was in juli 38,3% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Pure webwinkels boekten een omzetstijging van 29,6% en bedrijven die zowel offline als online verkopen deden het nog iets beter; zij behaalden gemiddeld liefst 51,4% meer omzet dan in juli 2019.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten