Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzet detailhandel in november 5,5% hoger

De detailhandel heeft in november 5,5% meer omgezet dan in november 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 4,0% lager.

 

 

De omzetstijging komt doordat de prijzen stegen. Het verkoopvolume, de omzet minus de prijsstijgingen, was namelijk 4,0% lager. Het duidelijkst is dat zichtbaar bij de winkels in voedings- en genotmiddelen. Zij behaalden in november 8,2% meer omzet dan in november 2021, maar het verkoopvolume was 4,4% lager dan een jaar eerder.

Minder omzet woonwinkels
Kledingwinkels deden het met een omzetstijging van 13,3% relatief gezien het beste van de gehele detailhandel. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren behaalden in november een omzetstijging van 4,7% ten opzicht van dezelfde maand in 2021. Winkels in woninginrichting en meubels deden minder goede zaken; ondanks de prijsstijgingen boekten ze 1,1%% minder omzet dan een jaar geleden. In oktober was de omzetdaling 1,5%.

Online omzetgroei zwakt af
De sterke online omzetgroei van de jaren 2020 en 2021 is voorbij. Er is nog wel sprake van groei, maar die vlakt (het hele jaar al) af. In november groeide de online omzet met 3,8% ten opzichte van november 2021 en die groei is volledig te danken aan multichannelers die zowel online als offline verkopen. Zij zagen de omzet met 9,6% stijgen. Pure webwinkels zaten zelfs in de min; zij zagen de omzet in november met 0,6% dalen ten opzichte van vorig jaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten