Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzet Jysk Nederland groeit

Jysk boekte in Nederland het afgelopen jaar een omzet van 119,2 miljoen euro. Niet duidelijk is of en hoeveel winst er werd gemaakt.



Uit de deze week gepubliceerde cijfers van het (gebroken) boekjaar 2017/2018 blijkt dat de Deense retailketen een totale omzet van 3,6 miljard euro behaalde. Het Nederlandse aandeel hierin bedroeg 119,2 miljoen euro. Het is niet duidelijk of winst is behaald. Vorig jaar boekte Jysk een nettowinst van 5,4 miljoen euro in Nederland, de eerste keer dat er zwarte cijfers werden geschreven. Jysk startte in Nederland in 2006 toen in Arnhem de eerste winkel werd geopend.

'Inspireren'
Vooral binnen de productcategorieën tuinmeubelen, meubelen en woondecoratie steeg de omzet. Volgens country manager Frank Christant heeft de aanpassing van het assortiment en de presentatie een positief effect gehad op de verkopen. Het winkelconcept is volgens hem meer gericht op 'het inspireren van klanten'. Jysk heeft momenteel 94 winkels in ons land waarvan er vijf in het afgelopen jaar werden geopend.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten