Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzet webwinkel Home24 spuit omhoog

Webwinkel Home24 bereikte de eerste helft van dit jaar een omzet van 64,9 miljoen euro, dat is 42% meer dan in het eerste halfjaar van 2013.

De omzetstijging is spectaculair en de totale omzet van 2013, iets meer dan 100 miljoen euro, zal dit jaar ruimschoots worden overtroffen. Maar het zegt weinig over de winstgevendheid want die is er niet. Onlangs bleek dat Home24 afgelopen jaar een verlies leed van 40,2 miljoen. Dat was overigens een stuk minder dan het jaar daarvoor want in 2012 leed het bedrijf een verlies van 81,1 miljoen euro. Naast de stijging van de omzet, stijgt ook het aantal klanten. Maar winstgevend is het bedrijf niet dat vanuit thuisland Duitsland steeds verder uitbreidt en ook actief is in Nederland en sinds deze week ook in Belgie.

Nog steeds rode cijfers
‘Zusterbedrijf’ Westwing groeit nog sneller dan Home24, maar zit ook nog steeds in de rode cijfers. De gebroeders Samwer, oprichters van de bedrijven, gaven onlangs dat aan zij niet verwachten dat de bedrijven snel winstgevend zijn. Zij houden een periode van tien jaar aan voordat er sprake zal zijn van winst. De Samwer broers zijn ook de stichters van Zalando dat nog immer verlies draait, ondanks de ook daar stijgende omzetten. Investeerders geloven er wel in en pompen met gemak miljoenen in de diverse ondernemingen van de Duitsers. Naar verwachting gaat Zalando, ondanks de aanhoudende verliezen, in oktober naar de beurs en beleggers staan daarvoor in de rij.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten