Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Omzetten voor winkels in woonbranche blijven hoog

Winkels die interieurproducten verkopen haalden in oktober een dubbelcijferige omzetgroei ten opzichte van een jaar geleden. Vooral winkels in keukens en vloeren deden goede zaken, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
 


De detailhandel behaalde in oktober een omzetgroei van 7,1% in vergelijking met oktober 2019. Per sector waren er grote verschillen; winkels in schoenen en kleding noteerden (wederom) een stevig omzetverlies en winkels die producten verkopen voor woningrichting deden het (wederom) uitstekend. Winkels in meubelen en woninginrichting haalden gemiddeld 13,7% meer omzet dan ik oktober vorig jaar en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseerden in oktober zelfs een groei van 23,4%.

Online groeit sneller door corona
De online detailhandel kent al jaren een constante groei en door corona versnelt dat proces. De totale online omzet in oktober was ruim 48% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Pure webwinkels, die dus alleen via internet verkopen, behaalden 42,5% meer omzet en winkels die zowel online als offline verkopen, lieten een groei van 55,9% zien.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten