Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ondersteuning Beter Bed door banken en aandeelhouders


Beter Bed heeft nieuwe afspraken met de banken gemaakt en krijgt zeven miljoen euro van drie grote aandeelhouders. Daarmee heeft het bedrijf meer armslag om orde op zaken te stellen en kan het verder met het aangekondigde afstoten van de keten Matratzen Concord.

Met de handreikingen van banken en aandeelhouders zijn de liquiditeitsproblemen voorlopig van de baan en krijgt Beter Bed meer tijd en ruimte om een goede deal te sluiten voor Matratzen Concord, zo laat het bedrijf in en kwartaalupdate weten. Beter Bed wil deze in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk aanwezige keten geheel of gedeeltelijk van de hand doen omdat de slechte resultaten sterk op het totale resultaat drukken.

Rode cijfers Matratzen Concord
De winkels van Matratzen Concord behaalden in het tweede kwartaal een omzet van 44,7 miljoen euro, een afname van 15,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het verlies komt deels door teruglopende omzetten, maar vooral doordat de laatste twaalf maanden 165 verliesgevende winkels werden gesloten.

Sterke groei in in Benelux
De slechte resultaten in de Duitssprekende landen werd deels gecompenseerd door de stijgende verkopen in Benelux en Scandinaviƫ. In de Benelux steeg de omzet in het tweede kwartaal met 14,8% tot 38,7 miljoen. De goede resultaten in Nederland hebben meerdere oorzaken: de toevoeging van het merk Tempur, de introductie van de circulaire boxspring Element, nieuwe campagnes en agressieve promotie en tot slot een sterke online aanwezigheid. Dat laatste geldt voor de eigen website en groei bij andere online spelers als Bol.com, Wehkamp en Fonq. Mede door de positieve resultaten wil Beter Bed sterker focussen op de Benelux.

Beurskoers schiet omhoog
De steun van banken en aandeelhouders geeft Beter Bed Holding meer lucht om de ingezette strategie verder vorm te geven. Beleggers reageerden hier sterk op; met deze gegevens uit de kwartaalupdate van afgelopen vrijdag steeg de beurskoers met 29%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten