Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Online bestellen, offline ophalen steeds makkelijker

Online bestellingen offline afhandelen zit in de lift. Bij V&D bestelde producten kunnen letterlijk onderweg worden opgehaald. De Buren Afhaalcentrum zet kluisjes in winkelcentra en webshop modern.nl werkt samen met PostNL.

Consumenten die bij V&D online bestellingen doen, kunnen met de Click&Collect service nu ook hun bestelling ophalen in de La Place-vestigingen langs de A2 (De Lucht), A12 (Maarsbergen) en A58 (Middelburg). Tot nu toe kon dat alleen bij een van de 62 filialen van de warenhuisketen. Met deze pilot langs de snelweg zegt V&D te willen inspelen op de toenemende behoefte van consumenten om online bestelde producten op een alternatieve locatie te kunnen ophalen.

Onbemand afhaalcentrum
De Buren Afhaalcentrum gaat een samenwerking aan met vastgoedbelegger Corio. In Corio’s winkelcentra in Spijkenisse, Heerhugowaard, Arnhem, Almere, Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein komen onbemande afhaalcentra van De Buren. De Buren exploiteert afhaalcentra in de vorm van kluisjeswanden waar consumenten op een daar hen gewenst tijdstip hun online bestelde aankopen kunnen komen ophalen. Vaak kan dat bijna 24/7. De Buren, begonnen in Hengelo, is bezig met een landelijke uitrol en wil binnen twee jaar landelijke dekking hebben. Nog dit jaar komt De Buren met ‘koelkluisjes’ waardoor naast nonfood ook food producten kunnen worden opgehaald. 

Albert Heijn
Webshop.nl maakte al eerder een deal met PostNL en heeft daarmee een landelijke dekking doordat bestellingen kunnen worden opgehaald op een van de 2000 postkantoren in Nederland. Binnenkort zal naar verwachting ook Albert Heijn van start gaan met de mogelijkheid om in de winkel online bestelde producten te kunnen afhalen. Daarbij zal het vrijwel zeker niet alleen gaan om producten van de supermarktketen, maar om veel meer. Eerder dit jaar nam Albert Heijn bol.com over, na wehkamp.nl de grootste webwinkel van Nederland.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten