Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Online foutje Lost Leen Bakker wellicht miljoenen

Een online verkeerd geprijsde hoogslaper die 60.000 keer werd besteld, gaat Leen Bakker misschien 10 miljoen euro kosten. De rechter doet hierover binnenkort uitspraak.Leen Bakker had in het laatste weekend van juli een ongelofelijke aanbieding online staan: een hoogslaper voor 24 euro in plaats van de gebruikelijke 319 euro. Het gevolg was dat in korte tijd duizenden bedden werden besteld. Leen Bakker ontdekte vrij snel dat het ‘een fout’ betrof en herstelde dat hetzelfde weekend. Maar, zo vond een juridisch adviseur, het was geen fout van de retailer, maar een verkoopstunt. Dus was Leen Bakker leveringsplichtig om het bed tegen een extreem lage prijs te leveren.

61.000 bestelde bedden
Nu, ruim anderhalve maand later, blijkt dat er 61.000 bedden besteld zijn. Juridisch adviseur Chizki Loonstein probeerde namens een aantal ‘gedupeerden’ (mensen die het bed besteld hadden en niet dreigden te krijgen) met Leen Bakker tot een vergelijk te komen, maar dat lukte niet. Een kort geding dat gisteren diende was het gevolg en nu moet de rechter zich er over uitspreken.

Uitspraak door de rechter
Voor Leen Bakker kan het in het ongunstigste geval - gewoon leveren tegen de prijs die op de site stond – behoorlijk in de papieren lopen. Een schatting gaat tot 10 miljoen euro. Los van dit bedrag zou het logistiek een enorme opgave worden want ruim zestigduizend bedden zijn niet in korte tijd te produceren.
De rechter doet op 2 oktober uitspraak.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten