Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Online meubelshop Home 24 waarschijnlijk naar de beurs

De Duitse online meubelretailer Home24 maakt zich op voor een beursgang, zo is de verwachting. De rechtsvorm is onlangs veranderd van GmbH (BV) naar AG (NV).

De verandering in rechtsvorm heeft geen invloed op de operationele kant van de online meubelwinkel, maar geeft meer flexibiliteit die noodzakelijk is om te kunnen groeien, zo wordt gemeld door Duitse media. Daarbij wordt verwezen naar Zalando waarbij vorig jaar precies hetzelfde gebeurde voordat het bedrijf een paar maanden later naar de beurs ging. Zalando is net als Home24 onderdeel van Rocket Internet dat permanent enorme bedragen investeert in allerlei webshops. Zo is Rocket Internet ook (deels) eigenaar van de online meubelwebwinkel Westwing die begin dit jaar nog 25 miljoen euro groeigeld ontving.

Nog steeds in het rood
Zowel Westwing als Home24 (beide ook actief in Nederland) zijn nog steeds verlieslijdend, maar investeerders hebben vertrouwen in de activiteiten van Rocket Internet. Zalando maakt afgelopen jaar voor het eerst – na zes jaar louter verliezen – een bescheiden winst, maar tijdens de beursgang vorig jaar oktober waren de cijfers nog steeds rood. De omzetgroei van Home24 geeft blijkbaar genoeg vertrouwen om de rechtsvorm te wijzigen en het zal waarschijnlijk een kwestie van maanden zijn voordat ook deze online winkel een beursnotering zal krijgen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten