Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Online omzet Ikea meer dan een miljard euro

Ikea boekte in het afgelopen (gebroken) boekjaar een online omzet van een miljard euro, een paar procent van de totale inkomsten die 33 miljard euro bedroegen en een nettowinst van 3,5 miljard euro.

Uit de jaarcijfers blijkt hoe groot Ikea is. En hoe snel het bedrijf een enorme omzet weet te halen uit online activiteiten.  De totale inkomsten bedroegen 33 miljard euro en daarvan is ongeveer een miljard uit online verkoop, zo rekende Twinkle.nl uit. (Ikea geeft namelijk geen specificaties van de online omzet). Het bedrijf was overigens vrij laat met een webshop, in Nederland ging deze pas in 2013 van start. Mede dankzij de online omzet steeg de omzet met 11% en dit was primair te danken aan de extra verkopen in de bestaande woonwarenhuizen en minder aan de opening van nieuwe winkels of de online prestaties, zo blijkt uit het jaarverslag.

Duitsland grootste markt
Duitsland is de grootste markt voor Ikea en zorgt voor 15,2% van de wereldwijde omzet. Daar werd een omzetplus van 7,7% gerealiseerd met een totaal van 4,4 miljard euro. De online omzet in Duitsland groeide met 30,6% tot 189,6 miljoen euro. De Zweedse gehaktballetjes en andere etenswaren van Ikea vallen in de smaak bij de Duitsers; de restaurants bij de oosterburen zetten (nog wel) meer om dan de webshop, namelijk 204,2 miljoen euro.  Voor Nederland zijn geen specifieke cijfers beschikbaar.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten