Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ontmanteling Max Bahr en Praktiker gaat verder

De uitverkoop van de Duitse bouwmarktketens Praktiker en Max Bahr gaat verder. De bouwmarktketens Hagebau en Bauhaus nemen beide een deel van de filialen over.

Hagebau, een coöperatie van een aantal vakhandelaren in bouwstoffen, hout en tegels annex bouwmarkt, neemt 16 filialen van Praktiker en Max Bahr over. Kort daarvoor nam Bauhaus, ook een bouwmarktketen, 24 filialen over. Daarmee zijn een aantal vestigingen van Praktiker en Max Bahr gered. Deze beide bouwmarktketens, zusterbedrijven van elkaar, gingen afgelopen maanden failliet. Dat was een behoorlijke klap want het ging om 78 vestigingen van Max Bahr en zo’n 150 Praktiker bouwmarkten. Hiervan maken 40 vestigingen een doorstart onder een andere eigenaar.

Massa-ontslag
Of er nog meer failliete zaken van het Praktiker concern worden overgenomen, is onduidelijk. Voor het faillissement van het Praktiker-concern, waartoe zowel de ketens Praktiker als Max Bahr behoren, was het in grootte de derde bouwmarketen in Duitsland na Obi en Bauhaus. De afgelopen maanden meldden zich diverse kandidaten voor een (gedeeltelijke) overname, maar iedere keer ketste het op het laatste moment af. Voor het faillissement van de beide bouwmarkten telde het Praktiker concern 19.000 werknemers. Het grootste gedeelte daarvan komt nu op straat te staan.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten