Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ontwikkelaar Villa Arena moet schadevergoeding betalen aan winkeliers

De winkeliers in de woonmall krijgen de schadevergoeding op grond van voorgeschotelde bezoekersaantallen die nooit werden gehaald.

De ontwikkelaar van woonwinkelcentrum Villa Arena in Amsterdam Zuidoost is door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van € 2,3 miljoen aan een groep winkeleigenaren in de woonmall. Zij hebben te kampen met tegenvallende omzetten doordat het geplande informatiecentrum 'De kunst van het wonen' er nooit is gekomen, zo meldt onderzoeksorganisatie PropertyNL. Villa Arena is ontwikkeld door OMC, een combinatie van de bouwbedrijven BAM en Ballast Nedam en ING Vastgoed.

Tegenvallende bezoekersaantallen
Het woonwinkelcentrum opende begin 2001 de deuren en heeft nooit goed gelopen. Men ging er van uit dat het grote woonwinkelcentrum 3 miljoen bezoekers per jaar zou trekken, maar dat is nooit boven het miljoen uitgekomen. De groep winkeleigenaren die nu een schadevergoeding krijgt, stapte al in 2002 naar de rechte. In 2010 stelde het Gerechtshof Amsterdam na een hoger beroep hen in het gelijk, maar bepaalde toen nog niet de hoogte van de schadevergoeding.

In de etalage
Winkelbelegger Corio is voor het grootste deel eigenaar van Villa Arena en zette het vorig jaar in de etalage. Het overige deel is in bezit van eigenaar-winkeliers en particuliere beleggers.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten