Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ontwikkeling in beddensegment De Woonindustrie

Het ‘slaapsegment’ in De Woonindustrie lijkt  zich in de breedte te ontwikkelen. Hoewel boxsprings de boventoon voeren, wil een enkeling daarvan afwijken.

Het bezoek aan de vorige week gehouden beurs in De Woonindustrie was matig, maar dat gold minder voor het speciale deel De Droomindustrie. De daar aanwezige aanbieders van bedden en matrassen waren over het algemeen in hun nopjes met het bezoek. Was het dan zo bijzonder wat daar te zien was? Nou nee, dat niet. Want iedereen vist in dezelfde vijver met vrijwel louter boxsprings. Maar er zijn ook wat frisse elementen te bespeuren.

Bedmen
Zo introduceerde Brouwers Bedding Bedmen, een concept met diverse boxsprings. De bedden zijn verkrijgbaar met verschillende soorten matrassen en toppers en zijn niet echt onderscheidend van wat op de markt is. Door de naamgeving, gepaard met een klein formaat Batman naast het bed, is het wel een aandachttrekker. En het belooft wel iets namelijk The new bedding brand.Houten ledikanten
Uitzondering op die grote golf boxspings was Vroomshoop Meubelen, sinds jaar en dag fabrikant van ledikanten. Het bedrijf blijft hieraan trouw en lanceerde op de beurs het nieuwe label Nappaz. Het bestaat uit een vijftal ledikanten met hoofdbord, al dan niet met nachtkastje of tafeltje en een kast in diverse maten. De bedden zien er fris uit qua vormgeving en Vroomshoop spreekt over ‘pareltjes van design’ die gemaakt zijn van duurzaam geproduceerde materialen. Het is de bedoeling dat winkeliers in een keer een drietal bedden afnemen waardoor het concept op de winkelvloer direct wat body krijgt.

Slaapkamermeubelen
Niet aanwezig op het onderdeel Droomindustrie, maar al jaren exposant, is Willis & Gambier. Deze Engelse fabrikant van massief houten meubelen heeft diverse meubelcollecties met daarin onder meer slaapkamermeubelen. Volgens Christiaan van Dooren, de Nederlandse vertegenwoordiger van het bedrijf, is er een langzaam groeiende belangstelling voor ledikanten. ‘Men raakt een beetje uitgekeken op die eenvormigheid van boxsprings’, denkt hij. Willis & Gambier levert zowel klassiek houten bedden van kersenhout als moderne varianten in lichte houtsoorten.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten