Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ook CBM pleit voor opengaan woonwinkels per 3 maart

Brancheorganisatie CBM sluit zich aan bij het pleidooi van retailers in de woonbranche om op 3 maart de winkels weer te openen. Volgens de CBM is 'verantwoord winkelen' mogelijk en wordt hiermee een 'kaalslag in het woonwinkellandschap' voorkomen.
 


De CBM, branchevereniging voor Interieurbouw & Meubelindustrie, staat achter het pleidooi van een aantal inkoopgroepen en retailers in de woonbranche om per 3 maart aanstaande woonwinkels weer te openen. De oproep hiertoe werd deze week gedaan in een open brief aan Mark Rutte. Volgens de briefschrijvers is het mogelijk om verantwoord en veilig te winkelen als dat gebeurt volgens het door brancheorganisatie INretail vorig jaar ontwikkelde (en in de praktijk gebruikte) protocol ‘Verantwoord winkelen’. 'De goede voorzorgsmaatregelen die toen genomen zijn, zoals een actief deurbeleid, 1 klant per 25 m2, verplichte mondkapjes, maximale hygiëne in de winkels en spatschermen bij de kassa’s, garanderen dat de woonwinkels op 3 maart verantwoord open kunnen', aldus de CBM.

Kaalslag dreigt
Als illustratie en 'onderbouwing' van hun stelling en pleidooi haalt de CBM recente cijfers van retailorganisatie INretail erbij. 'Bij een kleine driekwart van de woonwinkels is de omzet teruggelopen met 60% tot 100%. Daarnaast heeft meer dan de helft van de ondernemers forse liquiditeitsproblemen. Als de winkels niet snel opengaan, dreigt er een kaalslag in het woonwinkellandschap in Nederland.'

Gevolgen voor fabrikanten
Daarom wil de CBM dat het kabinet een beslissing neemt en de lockdown versoepelt: als de winkels weer open kunnen per 3 maart is dat voor alle woon-, keuken- en badkamerwinkels in Nederland 'een nieuw perspectief'. 'Dat is niet alleen noodzakelijk voor de woonwinkels in Nederland, maar ook voor de bij CBM aangesloten woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers, die de meubelen voor deze winkels produceren. Een kaalslag in het woonwinkellandschap veroorzaakt ook forse problemen in de Nederlandse meubelindustrie. Dat moeten we te allen tijd zien te voorkomen', aldus de brancheorganisatie.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten