Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ook derde kwartaal uitstekend voor woonbranche

Woonwinkels haalden in het derde kwartaal wederom hoge omzetten, zo laat brancheorganisatie INretail weten. Tegelijkertijd is er een keerzijde: de leveringstijden lopen op.

'De omzetstijging in het derde kwartaal is breed zichtbaar in de markt: binnen de diverse segmenten, in alle niveaus (hoog, midden en laag) en zowel bij mkb als bij het grootwinkelbedrijf staan de cijfers dik in de plus', zo laat Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen bij INretail weten in een bericht op de site van de brancheorganisatie. Hij verbaast zich erover. 'Bij de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal was er veel onzekerheid bij ondernemers over het derde kwartaal. Een groot deel van de ondernemers verwachtte een omzetdaling in het derde kwartaal. Hoe anders is het gelopen.'

Meer aandacht voor huis en tuin
Achterliggende oorzaak van de blijvend hoge omzetten bij de woonwinkeliers (ondanks de warme zomermaanden) is de toegenomen aandacht voor alles in- en rondom het huis, ingegeven door het gedwongen thuiszitten, opgelegd door de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit plus beperkingen om te reizen, uit eten te gaan en te feesten zorgen er voor dat de directe woonomgeving belangrijker is geworden.

Oplopende levertijden
INretail ziet wel een nadeel aan de kooplust die de woonwinkeliers nu ervaren: druk bij de mensen die moeten monteren en afleveren, deels veroorzaakt doordat leveranciers niet compleet of niet tijdig kunnen leveren. 'Het blijft een lastige boodschap om te melden dat er op een later moment pas geleverd kan worden', aldus Van der Stelt.

Positieve toekomstverwachting
Kijkend naar de cijfers voorziet hij dat ongeveer 80% van de woonondernemers denkt dat de omzet in het laatste kwartaal minimaal zal gelijkblijven of toenemen. Alles bij elkaar geeft het volgens hem vertrouwen voor de laatste maanden van het jaar. 'Mits de maatregelen rondom winkelen niet verder worden aangescherpt.'

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten