Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Op zoek naar een agent

Chris de Leeuw zit met zijn meubel- en stoffeerbedrijf in een nichemarkt die je zou kunnen betitelen als markt voor senioren. Vrijwel alle meubelen zijn maatwerk en worden geproduceerd in Culemborg, 100% Nederlands fabricaat. Hij is op zoek naar een agent.
 


'Het is geen groeiende markt, maar er is nog steeds vraag.' In een zin vat Chris de Leeuw (61) samen wat er aan de hand is met zijn bedrijf in Culemborg. Als stoffeerder/meubelmaker zit hij in een segment dat in de loop der jaren steeds verder is afgekalfd en daardoor grotendeels uit het zicht is geraakt, maar niet is verdwenen. Het zijn 'ouderwetse', degelijke meubelen waarbij met name een oudere doelgroep wordt aangesproken. 'De markt vergrijst', beaamt De Leeuw en voor veel mensen betekent de aanschaf hun laatste koop.'
 


Collectie
Toch blijkt de markt levend genoeg om verder te kijken want De Leeuw is op zoek naar een agent. 'Iemand met feeling voor hout, stoffen en kleur.' Op de site staan de voorbeelden van de praktische uitvoering hiervan. Daar is de collectie te vinden, compleet met een stoffentool van stoffenleverancier Keymer. De collectie bestaat uit een viertal modellen, zowel leverbaar als fauteuil als 2,5 zitter. Voor het hout kan gekozen worden uit alle CBM kleuren en alles in leverbaar in een hoge of lage uitvoering. 'De pootjes wat hoger of lager, aangepaste zitdiepte, opn of gesloten zijkanten, alles kan.' Zorgwinkels zijn een behoorlijke afzetmarkt, maar ook via de reguliere winkels vinden de producten hun weg.
 


100% Nederlands fabricaat
De Leeuw is een allround vakman. Op zijn zestiende begon hij in een meubelfabriek, ging een tijd een dag per week nog naar school om bij te leren, werkte onder meer twintig jaar bij meubelfabriek De Driesprong, maakte diverse faillissementen mee, nam zelf een meubelbedrijf over in 2004 en dat ging prima. 'Er zat handel in dat spul, had drie agenten op de weg en ik kon uitdelen.' Maar de tijden veranderden en nu laat hij rompen maken in Nederland, laat ze hier ook spuiten, werkt met stiksters en is zelf ook nog actief. Maar voor de buitendienst zoekt hij dus een agent.

Interesse? Kijk op: www.chrisdeleeuwmeubelen.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten