Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Open Huizen Dag geannuleerd vanwege coronavirus

De Open Huizen Dag op 3 oktober gaat vanwege het coronavirus niet door, zo laat de Nederlandse Vereniging van Makelaars weten. Hetzelfde gebeurde op de Open Huizen Dag op 28 maart.
 


Er is een streep gezet door de Open Huizen Dag die op 3 oktober zou worden gehouden. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vindt de situatie rond het coronavirus nog te onzeker om het evenement te laten plaatsvinden. Tijdens de Open Huizen kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in te koop staande huizen in het hele land en doorgaans komen daar tienduizenden bezoekers op af. Nu al is besloten dat deze dag in oktober niet doorgaat, de tweede maal in successie vanwege corona.

Sterke stijging aantal bezichtigingen
De uitbraak van het coronavirus heeft geen rem gezet op de vraag naar koophuizen. Sterker nog, de vraag lijkt juist te zijn toegenomen, zo blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie Makelaarsland. In het tweede kwartaal werden gemiddeld 18,4 bezichtigingen aangevraagd op woningen die werden verkocht. In hetzelfde kwartaal in 2017, 2018 en 2019 waren dit er respectievelijk 13,5, 13,9 en 14,7. Het aantal bezichtigingen per woning is afgelopen jaren dus ieder jaar gestegen met dit jaar een opmerkelijk sterke stijging.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten