Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Opening nieuw pand CBW-Mitex

Het nieuwe kantoorpand van CBW-Mitex in Zeist is gisteren officieel geopend. Het pand is voorzien van grote glaspuien wat letterlijk zorgt voor een grote transparantie. De inrichting bestaat uit veel Dutch design. ‘Alles in het pand is gericht op het optimaal faciliteren van ondernemers’, aldus voorzitter Jan Meerman.

(Foto: Cornbread Works)

De inrichting van het pand is strak, gemaakt van duurzame materialen, kleurrijk en voorzien van veel Dutch design, dus geen standaard kantoormeubilair. De diverse grotere en kleinere vergaderruimtes hebben alle een eigen sfeer en er zijn een drietal ‘keukens’ om personeel en bezoekers het naar de zin te maken. Leden en relaties kunnen het pand gratis gebruiken voor ontmoetingen met hun eigen netwerk want de brancheorganisatie wil uitdrukkelijk uitstralen dat het niet alleen een werkplek is voor het kantoorpersoneel. CBW-Mitex noemt het nieuwe pand dan ook ‘retailhuis’.

Duurzame bouw
Het nieuwe kantoorpand staat op dezelfde plek waar vroeger het pand van de CBW stond, voor de fusie met Mitex in 2009. Door de fusie was een groter onderkomen noodzakelijk voor de ruim 70 werknemers van de brancheorganisatie. Architect Thomas Rau ontwierp een (bijna) vierkant gebouw dat als een dikke schil rond een open binnenplaats staat. Via een doorlopende gang aan de binnenzijde van het gebouw heb je permanent uitzicht op die binnenplaats, voorzien van golvend gras. Het geheel is gesitueerd in een bosrijke omgeving.
Het pand is opgetrokken uit duurzame materialen, energieneutraal en voldoet aan alle eisen voor duurzaam en toekomst gericht bouwen. Mede daardoor was een gunstige financiering mogelijk. 

(Foto: Alexander van Berge)

Verzet tegen BTW-maatregel
Branchevoorzitter Jan Meerman greep de opening aan om de 500 aanwezigen duidelijk te maken dat hij zich verzet tegen de voorgenomen maatregel om de BTW met 2% te verhogen. Ook ziet hij met lede ogen aan hoe de Haagse politiek weifelt en veel te weinig oog heeft voor ondernemend Nederland en met name de retail. ‘Inmiddels lijken de verkiezingscampagnes belangrijker dan het nemen van de juiste maatregelen om het Nederlandse bedrijfsleven er bovenop te helpen en zo uit de recessie te komen. Als er niets gebeurt, leidt de invoering van de BTW-verhoging per 1 oktober tot de ondergang van honderden bedrijven die door de extra kosten in dit toch al razend slechte omzetjaar om gaan vallen.’

Gelul in de ruimte
Jan Dirk van der Zee, directeur van CBW-Mitex, deed er nog een schepje bovenop. Hij liet weten dat demissionair Maxime Verhagen kort tevoren zich afmeldde voor de feestelijke bijeenkomst. Maar eigenlijk was dat niet zo erg. ‘Dat zou toch veel gelul in de ruimte worden.’ Opmerkelijke taal en tegelijkertijd een bruggetje naar de vervanger van de minister, ex-astronaut Wubbo Ockels. Die richt zich al jaren op het streven naar een duurzame(r) economie en sloot zo mooi aan op het duurzame kantoorpand.

Filmpje zien van het nieuwe pand? http://www.youtube.com/watch?v=K_Y-N5C3O0c

Actueel:
Maandag 18 juni zet CBW-Mitex de deuren open voor alle leden. Iedereen met een probleem, vraag of idee mag gratis gebruik maken van de aanwezige juristen, bedrijfs- en personeelsadviseurs. Meer weten over inkoop, problemen met de bank, flexibel inschakelen van personeel, de inzet van social media, het toepassen van de cao, het verbeteren van je rendement of wat dan ook: van 8.00 tot 18.00 uur is het retailhuis in Zeist geopend.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten