Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Opmerkelijke foto's bij introductie Hema matras

Vanaf vandaag verkoopt de Hema matrassen. Deze zijn op zich niet bijzonder, maar het begeleidende beeldmateriaal wel.

De Hema matras wordt geleverd in vijf verschillende maten, maar de inhoud is identiek, one fits all. De matras wordt verpakt in een doos thuisgebracht, je mag het 100 dagen uitproberen, gratis retourneren (niet goed, geld terug) en het warenhuis geeft tien jaar garantie. Hiermee volgt de Hema de talloze zogeheten matrassen start ups die dezelfde principes en voorwaarden hanteren.


Mannen met baarden
Groot verschil is echter de beoogde doelgroep en vooral hoe deze in beeld wordt gebracht. De start ups kiezen, zonder het overigens expliciet zo te verwoorden, voor de jonge stedeling die graag online bestelt, geen tijd of zin heeft om matrassen in de winkel uit te proberen en geen zin heeft om met zo’n log product te gaan sjouwen. Dus zie je op foto’s frisse jonge vrouwen en jonge mannen met baarden die klaar staan om hun matras te bespringen of zich er even – fully clothed – op uit te spreiden.

Kont en knuffels
Dat doet de Hema anders. Een jong meisje omringd door knuffels en een jonge vrouw in nachtkleding is niet zo bijzonder, hoewel de laatste een dikke kont heeft en dat zie je nooit bij standaardplaatjes van matrasaanbieders. Een in elkaar verstrengeld jong stelletje is ook nog niet echt opvallend.Lepeltje lepeltje
Opmerkelijker is de foto van een ouder echtpaar in pyjama dat niet met de ogen dicht in bed ligt, maar duidelijk elkaar in de ogen kijkt en plezier heeft. Meest bijzonder is de foto van twee mannen die lepeltje lepeltje liggen, beiden gekleed in een onderbroek die vast ook van de Hema zal zijn.


Oer-Hollands
Zoals de matras niet bijzonder is, zijn de foto’s dat wel. Terwijl iedereen weet dat er dagelijks veel meer mensen in bedden liggen dan de standaard mannetjes en vrouwtjes die van opzij worden gefotografeerd waarbij je zo goed kunt zien dat de rug recht blijft door de ondersteuning van de matras. Hier geen spoor van techniek, functionaliteit of fotografische opsmuk, maar gewone mensen. Net zo gewoon als de oer-Hollandse Hema.

Nog niet genoeg gezien? Kijk dan naar dit filmpje.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten