Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Oprichtster FEST Amsterdam wint The Next Women Pitch Competition

Femke Furnée van FEST Amsterdam is de winnares van The Next Women Pitch Competition 2014, een prijs voor vrouwelijke ondernemers. FEST Amsterdam is een jong meubel- en woonaccessoiremerk.

De 27-jarige Femke Furnée won op 12 mei zowel de juryprijs als de publieksprijs tijdens ‘The Next Women Pitch Competition 2014’, een jaarlijks ondernemersevenement van ‘TheNextWomen100’, een businessvrouwennetwerk. Furnée begon in 2009 met de import van banken, stoelen en lampen die verkocht werden via shop-in-shop formules. Na een reis door Azië en het bezoeken van fabrieken en beurzen, ontstond in 2012 het idee om een eigen lijn met woonaccessoires op te zetten. ‘Doordat wij de banken gingen ‘aankleden’, gingen wij deze beter verkopen én verkochten de kleine spullen beter’, aldus Furnée.

Lookbook
Volgens haar zit er weinig ‘tussen Ikea en de dure designwinkel’ en was dat mede een reden om zelf producten in te kopen en (later) te laten produceren. De doelgroep bestaat vooral uit tweeverdieners en mensen die het druk hebben met werk en gezin en ‘geen zin hebben om tien winkels af te lopen of om naar de woonboulevard te gaan’, aldus Furnée. Ook de betaalbaarheid speelt een rol. Een bank kost tussen de 1000 en 1500 euro. Een andere verklaring voor het succes ziet de prijswinnares in het ‘complete plaatje’ dat FEST aanbiedt. ‘Mensen houden van het stijltje en kopen daarom soms ineens meerdere producten in een keer.’ Een belangrijk onderdeel in het creëren van een eigen stijl is het ‘lookbook’ wat ieder jaar uitkomt.

Persoonlijk verhaal
Naast betaalbaarheid en de inhoud van de collectie speelt ook het moment van instappen een rol in het succes, meent Furnée. ‘Wij zijn begonnen toen het nog volop crisis was en dat viel op, dat spreekt aan.’ Ook het persoonlijke verhaal achter het bedrijf wordt gewaardeerd. Broer en zus Furnée, Steven en Femke, plakten de eerste letters van hun voornamen aan elkaar en zo ontstond FEST. In Amsterdam hebben zij een eigen winkel, er is een webshop en er wordt geleverd aan 55 dealers in Nederland.

Meer informatie: www.festamsterdam.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten