Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Oproep Philips aan nieuwe kabinet: verlaag btw op ledverlichting

Philips roept het nieuw te vormen kabinet op om meer en sneller energie te besparen. Daartoe zou de btw voor ledverlichting omlaag moeten.

In een opiniestuk in dagblad Trouw van afgelopen maandag doet Philips bij monde van CEO Frank van der Vloed de oproep aan het nieuw te vormen kabinet. Hij doet dat samen met vertegenwoordigers van Greenpeace en Natuur & Milieu. Zij pleiten voor meer aandacht voor energiebesparing, reductie van de CO2-uitstoot en verduurzaming van energie.

Klimaatakkoord
‘Energiebesparing kan en moet sneller’, stelt Van der Vloed, topman van Philips Lighting Benelux. Om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs en te komen tot een CO2-neutrale wereld in 2050 moet Nederland elk jaar 3% energie besparen. Volgens Van der Vloed haalt Nederland dat streefcijfer niet en door snelle(re) invoering van ledverlichting kom je al een eind in die richting, zo meent hij. Vandaar de oproep om de btw op die verlichting te verlagen.

Stroomverbruik
Ongeveer een zesde van het Nederlandse stroomverbruik gaat volgens een schatting van adviesbureau Ecofys op aan verlichting. In Nederland kan, als alle lampen in één keer zouden worden vervangen door ledverlichting, de hoeveelheid stroom bespaard worden die de grootste kolencentrale in Nederland per jaar produceert. Dit staat gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van ongeveer 3 miljoen huishoudens.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten