Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Opvallend goed bezoek Meubelbeurs Brussel

De afgelopen dagen gehouden Meubelbeurs Brussel trok 16.171 bezoekers, een kleine 15% minder dan editie van 2019. Zowel organisatie, exposanten als bezoekers kijken zeer positief terug op het evenement.
 


De Meubelbeurs Brussel ging, zoals zoveel beurzen, in 2020 niet door vanwege de coronapandemie en ook nu zijn er internationaal nog steeds allerlei restricties waardoor beurzen – als ze al mogen doorgaan – op voorhand te maken hebben met een forse terugloop van het aantal exposanten en bezoekers. Dat viel in Brussel erg mee. Het aantal exposanten zakte met een kleine 40%, maar het aantal bezoekers daalde met slechts 14,86%. Er waren minder bezoekers uit de omliggende landen, maar dat werd in zekere zin goedgemaakt door 'overige landen'. Hoewel het aantal Nederlanders dat de beurs bezocht behoorlijk daalde, blijven zij, na de Belgen, de grootste bezoekersgroep.

Slechts 14,86% minder bezoekers dan in 2019.


Dwarsdoorsnede middensegment
Brussel richt zich op het brede middensegment en daarmee geeft de beurs een redelijke dwarsdoorsnede voor wat er voor dit segment momenteel op de markt is. Het is geen noviteitenbeurs, maar fraai was het wel. Wellicht mede doordat zowel industrie als retail vorig jaar en dit jaar goede zaken hebben gedaan, hield een aantal exposanten zich in; waarom met een overdaad aan 'nieuws' komen? Kleine verbeteringen, aanpassingen, een herschikking van de diverse collecties- het was op meerdere plaatsen zichtbaar.

Grote waardering
Grootste waardering ging feitelijk vooral naar de mogelijkheid om weer fysiek contact te hebben. Weliswaar was er een toegangscontrole met een verplichte QR-code en liepen er mensen rond met mondkapjes (niet verplicht), maar vooral de mogelijkheid om zakenrelaties weer eens fysiek te spreken werd door een ieder gewaardeerd. Met daarnaast gratis catering en een forse dosis Belgische gastvrijheid wat het geheel een prettige sfeer geeft. Beursdirecteur Lieven van den Heede concludeert in een slotbericht: ' Commercieel was de Meubelbeurs een schot in de roos. De zaadjes zijn geplant voor een succesvol voorjaar.'

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten