Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Opvallende matrassen op Meubelbeurs Brussel

Op de Meubelbeurs Brussel zijn een aantal bijzondere nieuwigheden te zien in het slaapsegment. Vooral Belgische exposanten springen hierbij in het oog.

Een klein, maar niet onbelangrijk segment van de komend weekend startende Meubelbeurs Brussel wordt ingenomen door aanbieders van bedden en matrassen. Daarbij zitten een paar exposanten met opvallende producten. Het Belgische Equilli introduceert een nieuw ‘slaapconcept’ waarbij je de matras kunt personaliseren. Dat kan doordat de matras wordt voorzien van een drietal pads die komen te liggen in het gebied tussen schouders en heupen. De pads kunnen diverse hardheden hebben en kun je vergelijken met de zones die in veel matrassen zijn ‘ingebouwd’. Het bijzondere is dat je de pads makkelijk kunt plaatsen en verwijderen waardoor je de optimale combinatie kunt creëren voor een ieder individu. De pads worden in de matras geschoven, net onder de afdeklaag.

Inlay
Een bijna zelfde systeem is in Brussel te zien bij Yuno, ook afkomstig uit België. Ook hier is sprake van een drietal verwisselbare pads (Yuno noemt het inlays) die de schouderzone, taille en heupzone omvatten. Volgens Yuno wordt zo een ‘correcte slaaphouding gegarandeerd’ en kan je, bijvoorbeeld bij verandering van gewicht, de matras makkelijk aanpassen aan de actuele situatie. Verschil bij het bovengenoemde Equilli is dat bij Yuno de inlays van bovenaf in de matras worden geplaatst en bij Equilli er in worden geschoven.

Geprint 3D materiaal
Van Landschoot (ook uit België) introduceert op de beurs een matras waarvan een laag is voorzien van 3D materiaal met een hoog ventilerend vermogen. Het materiaal is een soort spaghetti wat wordt aangevuld met een laag visco-elastisch en koudschuim waardoor een goed ondersteunend én ventilerend geheel ontstaat. Revor  (wederom een Belg) wil de beursganger overtuigen van GelPur, een matras die zorgt voor ‘een totaal nieuwe slaapervaring’. De matras bestaat uit een basislaag van ‘high performance’ schuim, een middenlaag met gelpulse, een combinatie van gel met latex en een toplaag van ‘American floating foam’.

Kurk in matras
Wellicht de grootste verrassing komt uit Portugal van het bedrijf Lourini met ‘een matras van kurk’, zo laat de organisatie van Meubelbeurs Brussel weten. Hoe dat er precies uitziet, is niet geheel duidelijk. Een enkeling zoekt het niet in de techniek, maar in de uitstraling. Zo laat Avek weten te komen met een aantal nieuwe stoffen en kleuren waaronder ‘gedurfde pasteltinten’. Ook wordt boxspring 1927 aangepast. De nieuwe uitvoering is iets hoger gemaakt, waardoor de box meer body en uitstraling krijgt.

De Meubelbeurs Brussel wordt gehouden van 2 t/m 5 november

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten