Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Orgatec: hoe combineer je kantoorwerk met thuiswerken?

De beurs Orgatec toont mogelijkheden voor kantoorinrichting en vooral de wijze waarop mensen hier gebruik van maken. Vanwege corona is thuiswerken normaal geworden en dat stelt andere eisen aan een modern kantoor.

 


Orgatex wás altijd een beurs voor kantoormeubelen, maar wordt nu vooral een beurs waar antwoorden worden gegeven over hoe mensen op kantoor willen werken. Dat kantoor kan zich ook thuis bevinden. Of elders. Daardoor verschuift de functie van het (traditionele) kantoor omdat de gebruiker daarvan andere eisen stelt dan voorheen. Want de terugkeer naar fulltime 'op kantoor' zitten is voorgoed voorbij. Ofwel: entree van het hybride kantoor.

Congressen en symposia
De beurs,van 25 t/m 29 oktober in Keulen, zal dan ook niet alleen allerlei fysieke oplossingen laten zien, maar in congressen en symposia zal worden ingegaan op de structurele veranderingen die door corona zijn versneld. Centraal daarbij staat hoe de wisselwerking verloopt tussen thuiswerken en het werken op kantoor. Thuis blijken mensen geconcentreerd te werken, op kantoor wordt meer samengewerkt. Dus is daar behoefte aan ruimtes voor overleg. Videobellen was vroeger het voorrecht voor de directie, nu verwachten kantoorwerkers dat ook zij dat kunnen doen. Ook daarvoor moet ruimte zijn.

 

 

Binnenklimaat
Vanwege dat vele thuiswerken zijn minder werkplekken nodig; hoe regel je dat als mensen op kantoor komen ook ergens terecht kunnen? Daarnaast spelen zaken als goede verlichting, een goed binnenklimaat en - momenteel uiterst actueel vanwege de gestegen energieprijzen – hoe zorg je dat de kosten voor verwarming en koeling niet uit de klauwen lopen? Sinds corona speelt ook ventilatie een grotere rol.

 

Groen is volgens exposant Dum een belangrijke kleur voor het kantoor.

Hybride kantoor
Daarnaast gaat de digitalisering verder en ook dat is te zien op de beurs. Op de beursvloer is een speciale ruimte ingericht onder de naam Inspired Hybrid Office. Hier zijn technische snufjes bijeengebracht waarin te zien is hoe thuiswerken en werken op kantoor naadloos in elkaar kunnen overlopen. Daarbij gaat het zowel om werkprocessen als een 'dynamisch vloerplan' en het integreren van gebouwtechnologie met allerlei intelligente sensoren die bijvoorbeeld het binnenklimaat op bijna individueel niveau kunnen regelen.

Meer informate:www.orgatec.com


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten