Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Otto Group herlanceert woonwebshop Yourhome.de

De Otto Group blaast nieuw leven in de woonwebshop Yourhome.de. De online winkel startte in 2009 en ging begin 2011 op slot. De tijd is nu rijp voor een heropening.

In 2009 begon de Otto Group de webshop Yourhome.de en vanwege de tegenvallende resultaten ging binnen twee jaar de stekker eruit. Volgens Otto was de vraag naar het online bestellen van meubilair in 2009 te gering. Nu, bijna vijf jaar later na het stoppen van de online winkel, begint Otto opnieuw. Er waren een viertal webshops met respectievelijk meubelen, vloerkleden, bedden en ‘producten in landhuisstijl’ en dit aanbod wordt nu gecombineerd en uitgebreid binnen één webwinkel, Yourhome.de.

Versnelde opening
Volgens Duitse media zou de webwinkel in januari 2016 openen, maar heeft Otto nu ineens haast. Wellicht heeft dat te maken met de groei van concurrenten. Zo werd kortgeleden webwinkel Fashion for Home door Home24 overgenomen wat een sterke combinatie vormt.
De webshop omvat meubelen, keukens, bedden, bed-en badtextiel, karpetten, verlichting en woonaccessoires. Om het doorzoeken te vergemakkelijken kun je onder meer filteren op kleur, grootte, materiaal, merk en prijs. Een behoorlijk deel van het assortiment is nogal typisch Duits, in tegenstelling tot dat van de concurrenten. Maar Otto is bepaald geen kleintje; volgens eigen zeggen is het bedrijf goed voor een derde van de online meubelhandel in Duitsland.

Enorm concern
De webshop Yourhome.de is een van de vele webshops van de Otto Group. Het bedrijf begon ooit als postorderbedrijf en kende vanaf de zeventiger jaren een enorme groei. De Otto Group is nu een enorm concern met talloze webshops (veelal gericht op fashion), diverse winkelketens over de hele wereld en meerdere financiële instellingen. Er werken 54.000 mensen en de totale omzet was vorig jaar 12 miljard euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten