Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Otto Group herlanceert woonwebshop Yourhome.de

De Duitse Otto Group herlanceert de webshop Yourhome.de. Naast keuze uit meer dan 200.000 ‘artikel-posities’ kan de klant via de site ook gratis stofstalen aanvragen.

Officieel gaat Yourhome.de per 1 maart van start, maar de site is al een tijdje in de lucht. Op de site kan de bezoeker kiezen uit een groot aantal producten zoals meubelen, bedden, verlichting, woonaccessoires, bed-, bad- en huishoud, en woningtextiel en allerlei producten voor in de keuken, maar niet complete keukens. Je kunt filteren op ruimte (woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.), prijs en op populariteit. Ook is er een knop ‘Woonideeën’. Hierachter zitten totaalplaatjes gebaseerd op stijl en/of kleur waarbij een aantal producten zijn samengebracht die je vervolgens apart kunt bekijken. Naast de producten is het mogelijk om via de site stofstalen te bestellen.

Gespecialiseerde sites
De webwinkel brengt producten samen die ook te vinden zijn op een aantal gespecialiseerde sites van Otto die zich richten op deelsegmenten zoals meubelen, vloerkleden, bedden en ‘producten in landhuisstijl’. Volgens Michael Heller, categoriemanager bij Otto, is de combinatie van diverse gespecialiseerde webshops en een universele webshop met alle producten bij elkaar succesvol en wil het bedrijf dit in de toekomst verder uitbouwen. Zo zullen in de toekomst ook buitenmeubelen aan het assortiment worden toegevoegd.

Toekomstige uitbreiding
De webshop Yourhome.de startte in 2009, maar werd wegens gebrek aan succes in 2011 offline gehaald. Volgens Otto waren mensen nog niet gewend om meubels en andere interieurproducten via internet te bestellen. Nu wordt er extra vaart gezet aan de verdere uitrol want de markt, zeker in het thuisland, groeit sterk. In 2015 haalde Otto volgens eigen zeggen een omzet van 700 miljoen uit het woonsegment, meer dan 10% van de totale omzet van de e-commerce gigant. Die bedroeg in 2015 6,6 miljard euro.

Otto-Nederland
Het is niet duidelijk of de site ook in Nederlandstalige versie beschikbaar zal komen. Hier kan worden besteld via de site www.otto.nl die een breed assortiment biedt. In de webshop zit onder meer kleding, sportartikelen, huishoudelijke artikelen, multimedia en woonproducten. 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten