Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Oude banken en stoelen voor zitplaats op de eerste rang

Ruim voor de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse zetten veel mensen van tevoren oude banken en stoelen langs de route. Zo kunnen ze de lopers relaxed zien binnenkomen. En zo komen ze makkelijk van hun spullen af.

 


Morgen begint in Nijmegen de Vierdaagse. Zo'n 45.000 mensen willen vier dagen achter elkaar een bepaalde afstand lopen om aanstaande vrijdag het felbegeerde kruisje te mogen ontvangen. De laatste kilometers op de slotdag lopen zij als ware overwinnaars over de Sint Annastraat waar zij met bloemen worden onthaald, veelal gladiolen. Vandaar dat die dag de straat wordt omgedoopt tot Via Gladiola. Duizenden mensen staan dan langs de kant en om verzekerd te zijn van een goede plaats worden al een week tevoren plekken langs de route geclaimd.
 


Meubilair afdanken
Oude bankstellen en stoelen staan in de berm om zo het eigen territorium af te bakenen, al dan niet voorzien van roodwitte linten of feestvlaggetjes. Zo kunnen de toeschouwers lekker zittend de deelnemers naar de finish klappen en dat duurt uren. Voor veel mensen is het ook een ideale manier om van hun oude meubilair af te komen want na afloop van de intocht laten de meesten hun zitmeubilair staan. De reinigingsdienst van de gemeente gaat namelijk letterlijk en figuurlijk als bezemwagen achter de deelnemers aan en alles wordt direct meegenomen. Of na de Vierdaagse de meubelzaken in Nijmegen en omgeving extra aanloop hebben is niet bekend.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten