Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Oude Hollandse meesters inspireren karpettenmaker

Carpet Making, specialist in het afwerken van karpetten, laat zich inspireren door oude Hollandse meesters. In een nieuwe brochure worden klassieke beelden verweven met verschillende afwerkingstechnieken.

Op de cover van de nieuwe brochure wordt een volumekarpet gepresenteerd door een vrouw die een boek zit te lezen waarbij de pagina’s bestaan uit stukken tapijt. Het festonneren, waarbij het tapijt wordt afgewerkt met een bijpassende kleur garen, wordt verbeeld met een stilleven van etenswaren, een pot en een kan in felblauw. Ook banderen en blind banderen komt op ‘ouderwetse’ wijze in beeld. Heel modern daarentegen is het beprinten van tapijt waarbij werkelijk ieder motief en iedere kleur mogelijk is.

Verwantschap met Hollandse meesters
De beelden uit de brochure lijken door belichting, kleurgebruik en rangschikking van de voorwerpen voort te komen uit oude schilderijen, maar het is allemaal hedendaags studiowerk. Carpet Making voelt verwantschap met Hollandse meesters als het gaat om vakmanschap, oog voor detail en het uiteindelijke resultaat. Het directe contact met die oude meesters zegt de karpettenmaker te vinden in kastelen, gemeentehuizen en musea over de hele wereld waar het bedrijf producten voor realiseert.

100% maatwerk
De brochure is gemaakt voor potentiele klanten en dat zijn veelal (interieur)architecten en projectinrichters. De brochure laat zien waar het bedrijf Carpet Making voor staat en wat zij doet. Het bedrijf maakt uit kamerbreed tapijt karpetten op maat en vervolmaakt deze met diverse randafwerkingen. Veel is maatwerk en klanten komen uit de hele wereld. Ook tapijtfabrikanten die karpetten leveren, laten deze veelal afwerken door het bedrijf uit Schijndel.
De brochure is binnenkort te downloaden via de website.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten