Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Outletcentra groeien, mogelijk nieuwe erbij

De drie bestaande outletcentra in Nederland hebben groeiplannen. Meerdere gemeenten willen ook een outletcentrum openen want de prijsbewuste consument komt er graag.

‘Het punt is dat iedereen de afgelopen jaren de waarde van geld weer heeft leren kennen’, verklaart marketingstrateeg Paul Moers de groeiende populariteit van outletcentra in De Telegraaf. De opening van de eerste outletcentra in Lelystad (Batavia Stad) en Roermond (Designer Outlet Roermond) in 2001 stuitte nog op veel verzet, zegt general manager Marc Bauwens van Designer Outlet Roermond. ’In het buitenland was outletshoppen al heel normaal, maar voor Nederland brachten Batavia Stad en wij iets nieuws.’ In 2006 werd het derde center geopend, Rosada Fashion in Roosendaal.

Uitbreidingsplannen
Alle drie outletcentra hebben forse uitbreidingsplannen. Batavia Stad wil het winkelbestand verdubbelen, terwijl Rosada Fashion Outlet in Roosendaal de verkoopoppervlakte met ongeveer de helft gaat vergroten. De outlet in Roermond wil voor eind 2016 15.000 vierkante meter extra toe te voegen, waarmee er een winkelgebied van 50.000 vierkante meter ontstaat. Het outletcentrum verwacht dit jaar meer dan vijf miljoen bezoekers te mogen verwelkomen, tegen nog geen twee miljoen in het eerste jaar.

Plannen nieuwe centra
De groei van de centra blijft niet onopgemerkt en meerdere gemeenten willen nu eveneens een outletcenter openen. Zo staat de opening voor Amsterdam The Style Outlets voor 2017 gepland en wil projectontwikkelaar Stable in 2018 een outlet openen in Zevenaar. In deze plaats is zelfs een tweede plan voor een groot outletcentrum in de maak. Het initiatief komt van belegger Solidiam uit Amsterdam en deze wil een outlet die qua opzet vergelijkbaar is met het Designer Outlet Centrum in Roermond. Ook de komst van het centrum Bleizo is volgens De Telegraaf nog niet van de baan. Eind 2012 hield de provincie Zuid-Holland de bouw van het centrum op de grens van Zoetermeer en Lansingerland nog af, nadat een meerderheid van de Statenleden tegen de bouwplannen stemde.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten