Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname Edel Carpets door Condor Group

De Condor Group neemt tapijtfabrikant Edel over, inclusief Telenzo Carpets. De loonwerkactiviteiten van Edel vallen buiten de overname. Deze worden voortgezet onder de naam United Works.Met de overname vergroot de Condor Group uit Hasselt haar positie als grootste tapijtfabrikant van Nederland en versterkt zij zich in de breedte en de diepte. 'Het assortiment van Edel Carpets en Telenzo Carpets vormt een waardevolle toevoeging aan het bestaande assortiment van Condor Group. Door de transactie ontstaan synergievoordelen door schaalvergroting alsmede een verbetering van de gezamenlijke concurrentiepositie', laat Condor in een persbericht weten.

Verbreding productie
Condor richt zich op de volumemarkt met productie van tapijt voor private labels en ketens, Edel Carpets richt zich op een wat hoger marktsegment en bedient zowel de retail als de projectmarkt. Met de overname van de extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten van Edel verstevigt de Condor Group haar positie in de productie van garens en behoort het heatsetten van garens nu ook tot de mogelijkheden. Met het merk Telenzo haalt Condor een producent van woltapijt in huis, een hoger marktsegment dat vooral in het Verenigd Koninkrijk wordt afgezet. In 2017 nam Condor branchegenoot Timzo over, specialist in polypropyleen tapijt.

Omzet
Edel Carpets heeft 85 mensen in dienst en draait een omzet van 30 miljoen euro. Het bedrijf werd in 1918 opgericht door Karst de Lange wiens nazaten tot oktober 2015 eigenaar waren van het bedrijf. Toen werd het overgenomen door investeringsmaatschappij O2 Capital Partners, een nogal ongebruikelijke stap in Genemuiden waar bedrijven traditiegetrouw in familiebezit zijn. Na de overname  telt Condor, gevestigd in het nabij gelegen Hasselt, 900 werknemers met een omzet van 450 miljoen euro. Condor is eigendom van twee families Hoekman, aangevoerd door Jan en Gerrit Hoekman die het bedrijf in 1992 oprichtten.

Voortzetting en naamsverandering Edel Group
Condor koopt Edel Carpets uit de holding Edel Group. De Edel Group wordt hernoemd tot United Works en zal zich primair richten op loonwerk-kernactiviteiten, waarbij het vooral gaat loonwerktufting en backingdiensten voor de tapijt- en kunstgrasmarkt en grasgarenproductie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten