Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname Gispen door HAL Investments

HAL Investments wil Gispen overnemen. De voorgenomen overname is aangemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

HAL is reeds voor 49% aandeelhouder in Gispen Group BV en wil de resterende aandelen overnemen van de Gispen directeur-aandeelhouders Peter Veer en Pieter Noorlander. Met de verwerving van een meerderheidsbelang wil de kantoorinrichter zich vooral richten op versterking van de positie in het buitenland. Daarbij wordt synergie verwacht van ‘concurrent’ en zusteronderneming Ahrend dat via Stonehaven Holding grotendeels ook in handen is van HAL. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de voorzetting van de Nederlandse  Mededingingsautoriteit.

Geen integratie met Ahrend
Buiten de Benelux zullen veel activiteiten van Gispen en Ahrend gecoördineerd worden. Het samenvoegen van kennis en producten op het gebied van ‘Dutch Design’, ergonomie en het gezamenlijk ontsluiten van nieuwe afzetkanalen moet in het buitenland tot een versnelling van de groei leiden. Beide bedrijven verwachten daarnaast voordeel te behalen door gezamenlijk te produceren in China, waar Gispen een eigen fabriek heeft, en door gezamenlijk delen van kantoormeubelen te produceren in Oost Europa, waar Ahrend via een dochterbedrijf actief is. Gispen en Ahrend zullen de markt zelfstandig blijven bewerken en er worden geen personele consequenties verwacht door de opname van Gispen binnen Stonehaven.

Historie en omzet
Gispen werd in 1916 opgericht door industrieel ontwerper Willem Hendrik Gispen en ontwerpt, produceert en levert kantoormeubelen. Sinds 2008 levert het onder de naam Gispen Home Collection ook een beperkt aantal producten voor de consumentenmarkt. De Gispen Group realiseerde in 2012 een omzet van €71 miljoen en heeft (verkoop- en productievestigingen in de Benelux en China. Het hoofdkantoor staat in Culemborg. Het bedrijf ontving in 2010, 2011 en 2012 de titel Best Managed Company en won de Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven Award 2010.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten